Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Wantoestanden bij Charleroi – Standard zie ik niet gebeuren bij Club Brugge’

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

De Waalse derby tussen Charleroi en Standard werd afgelopen zondag ontsierd door wangedrag van beide supportersclans. De bommetjes, aanstekers en zelfs usb-sticks vlogen in het rond. Scheidsrechter Serge Gumienny zag geen andere oplossing dan de wedstrijd definitief te staken. Stef Wijnants denkt er het zijne van.

“Wat er gisteren in Charleroi is gebeurd, is voor mij onbegrijpelijk”, opent de analist. “Hoe haal je het in godsnaam in je hoofd om je eigen ploeg zo in de dieperik te duwen? Wat is de beweegreden van het stelletje idioten, dat zich Standard-supporter noemt, om de eigen ploeg bij een gunstige tussenstand (1-3, nvdr) zo te benadelen? Ik heb hier geen woorden voor.”

“Standard had een zege nodig om aan te klampen bij de top zes, Charleroi had zelfs uitzicht op plaats twee. Bij een topmatch, die naam waardig, kon je besluiten dat het voetbal in Wallonië weer leeft. Maar nu… Van Bergen is sinds enkele jaren in eerste klasse al geen spoor meer en Moeskroen stelt niks voor. Door dit incident is het Waalse voetbal terug naar af.”

Kan ik me bijna niet voorstellen

“Let wel, ik wil hier zeker niet de communautaire toer opgaan. Ik weet dat er onder de Standard-supporters veel Vlamingen zitten. Maar ik zie dergelijke zaken niet gebeuren in pakweg Anderlecht – Club Brugge of Club Brugge – Gent. Het gebeurt altijd in dit soort van wedstrijden.”

“Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Ze zullen dit wel weer in der minne regelen, zeker? Ik kan me bijna niet voorstellen dat geen van beide clubs punten zal krijgen. Dat is bij mijn weten nog nooit gebeurd. Zelfs niet na die Defour-tifo. Dan gaan er weer andere belangen spelen en gaat het gelobby beginnen. Enfin, ik moet hier niet over beslissen. Maar het gaat wel mijn verstand te boven”, besluit Wijnants in HBVL.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws