Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verschil tussen MPH en Weiler? “IS-bom versus halve dooie”

Dirk Deferme vergelijkt Preud'homme met Weiler Hij antwoordt écht

Zondagnamiddag is het Constant Vanden Stockstadion het decor voor dé topper van de achttiende speeldag tussen Anderlecht en Club Brugge. Blauw-Zwart kon al sinds 1998 niet meer zegevieren in het Astridpark, maar volgens HLN-columnist Hugo Camps is het dit weekend eindelijk nog eens zover.

Een hoogstaande match wordt het volgens Camps echter niet. “Geloven we nog in toppers van de competitie? De zogenaamde krakers vallen meestal tegen. Lamlendig traag combinatievoetbal is het beste wat er te zien is. Er zijn ook steeds minder tegengestelde identiteiten. Wat zou nog het verschil zijn tussen Anderlecht en Club? Een paar individuele talenten, misschien, maar niet dat je denkt: hier vindt de splitsing tussen het ego en de wereld plaats.”

“Wat heeft Timmy Simons meer dan Leander Dendoncker, behalve een vuile tackle? Of neem het torinstinct van Jelle Vossen en Teodorczyk: het grootste verschil is gel in de haren. Roef en Butelle: kneusjes van elkaar. Altijd geven de maestro’s verstek in een topper. Als Anderlecht deze zondag scoort dan zal het Obradovic zijn, een linksback nota bene.”

Behoefte aan revanche

“Verschil tussen de coaches is er wel. Michel Preud’homme is een geleerde, René Weiler sukkelt zich moeizaam door de vakschool heen. IS-bom versus halve dooie. Weiler weet niet of hij van voren of van achteren leeft, Preud’homme is alleen maar voorkant. Maar om nu te zeggen dat er tussen de heren een cultuurshock ontstaat? Nee, dat soort aardbevingen maken we in de Belgische competitie niet mee. Toch jammer.”

“Ik denk dat Brugge het prestigeduel zal winnen. Club heeft behoefte aan revanche. Na de Europese afgang is die urgentie van levensbelang. Anderlecht blijft hoe dan ook slaap-wandelend ziek. Zag je hoe het jicht van afkeer in het spel van Sofiane Hanni was gekropen? Het leek wel een boycot. Ik ken niemand die meer tegen zijn zin leeft. Hanni heeft de fado in het lijf.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws