Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verheyen vertelt heerlijke anekdote over zijn doop bij Club Brugge: “Plots voelde ik iets harigs”

Gert Verheyen (analist)

Alvorens Gert Verheyen furore maakte bij Club Brugge, droeg hij 61 wedstrijden het shirt van de aartsrivaal uit Brussel. Bij Anderlecht kon de gewezen aanvaller echter niet aarden. En dus verhuisde hij naar Jan Breydel, een overstap die voor zowel de speler als voor Club een schot in de roos bleek.

De meeste clubs houden er een traditie op na dat een nieuwe speler een bepaald ritueel moet ondergaan. Zo moet er bij de Rode Duivels bijvoorbeeld een liedje gezongen worden voor de hele spelersgroep. Verheyen denkt met een grote glimlach terug aan zijn doop bij Blauw-Zwart.

“De eerste keer op afzondering in het buitenland werd je als nieuwe speler ‘gedoopt'”, doet het Club-icoon zijn verhaal in Primo. “Ze hadden mijn lakens van bed getrokken en ik moest er middenin de gang van het hotel op gaan liggen. Iedereen stond daar rond en Pascal Plovie (huidig materiaalman, nvdr) ging mij en de lakens zogezegd opheffen met zijn tanden. Op z’n John Massis (tandacrobaat, nvdr) ja.”

“Omdat het toch een beetje gevaarlijk was, moest ik mijn ogen dichtdoen. Net op dat moment komt Vital Borkelmans met zijn bloot gat op mijn gezicht zitten. Plots voelde ik dus iets harigs. Dat was mijn doop. Het is een teken dat ze je graag hebben zeker, als ze dat doen”, besluit Verheyen al lachend.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws