Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verheyen legt haarfijn uit waarom Club uitgeschakeld werd door Eupen

Gert Verheyen (analist)

Club Brugge heeft zich goed hersteld van de bekernederlaag tegen Eupen. “Ik had vooraf voorspeld dat Club zou winnen van KV Oostende hé. Met 2-0 of 3-0”, vertelt Verheyen in gesprek met Bart Raes. Daarna legde de analist uit waarom Blauw-Zwart tegen de Kustboys veel beter voor de dag kwam in vergelijking met de bekermatch tegen Eupen.

“Hoe ik wist dat Club zou winnen van Oostende? Ik heb hier 14 jaar gespeeld hé”, steekt Verheyen van wal. “Club is dit seizoen wisselvallig, maar het hangt ook van de affiche af. Als je al heel veel wedstrijden gespeeld hebt, is het niet evident om door de week op de bus te stappen naar Eupen.”

“Iedereen zegt dan wel: ‘oh, maar het zijn profs en die moeten dat toch kunnen.’ En dat is ook zo, maar het is véél moeilijker om je op te laden voor een midweekmatch tegen Eupen dan een thuiswedstrijd in een vol stadion tegen Oostende. Ik begrijp dat, want dat is nu eenmaal menselijk.”

Michel Preud’homme heeft de moeilijke taak om zijn manschappen ook tegen de kleinere ploegen te motiveren. “Je weet als coach dat je ploeg niet altijd even scherp voor de dag komt. Je wil dat ook overbrengen, maar je bent áltijd afhankelijk van je spelers. Probeer ze maar eens te motiveren voor 60 matchen op een jaar. Verzin maar eens 60 manieren om je spelers te raken…”, besluit het Club-icoon bij PlaySports.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws