Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt onder de indruk van 2 Club-spelers: “Een prestatie op Champions Leagueniveau”

Peter Vandenbempt (analist)

Club Brugge kende dit seizoen al heel wat blessureleed. Maar de Cruijffiaanse uitspraak “Ieder nadeel heb zijn voordeel” is ook in dit verhaal erg toepasselijk. Door de vele kwetsuren lieten enkele andere spelers zich immers in positieve zin opmerken.

Vooral de defensie van Blauw-Zwart gooit hoge ogen in de Jupiler Pro League. En dat zonder de langdurig geblesseerde Bjorn Engels… “Dion Cools op de linksachter was voor mij de ontdekking van de week”, vertelt Vandenbempt aan Sport/Voetbalmagazine.

“De kopie is op dit moment een stuk beter dan het origineel, De Bock, en dan de vorige kopie, De fauw. Cools heeft zich onder Preud’homme ontwikkeld van iets te nonchalante derde keuze tot een volwaardige kandidaat-titularis.”

Dion Cools met megafoon (Club Brugge - Westerlo)

“Ook centraal rechts in de driemansdefensie in Porto was zijn prestatie al op Champions Leagueniveau”, oordeelt de analist. “En in een gesloten, tactische en felle wedstrijd tegen KV Oostende was Cools één van de beteren op het veld.”

“Geconcentreerd, scherp in de duels, meer dan behoorlijk in het uitvoetballen met de mindere linker en veel offensieve impulsen, fysiek kon hij het duidelijk ook aan. En op het eind nog een zeer bepalende tackle bij de doorbraak van Cyriac. En lef en présence heeft hij altijd al gehad. Preud’homme kan tevreden zijn: net als met de ontwikkeling van de ook al beresterke Poulain in het centrum heeft hij ineens veel opties achteraan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws