Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt neemt Anderlecht – Club onder de loep: “Past perfect in het schema”

Peter Vandenbempt (analist) (3)

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge leverde weinig spektakel op, maar achteraf kon Blauw-Zwart zich wel verzoenen met een puntendeling. Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen op de match van afgelopen zondag.

“Bijna iedereen vond Anderlecht – Club een slechte wedstrijd. Bijna iedereen, want de twee trainers waren wel tevreden achteraf met wat hun ploegen gebracht hadden”, vertelt de analist. “René Weiler vond het zelfs een zeer goeie wedstrijd. Ik moet zeggen dat Michel Preud’homme misschien iets dichter bij de waarheid zat toen hij dan toch opmerkte dat er al veel betere edities waren geweest van Anderlecht – Club. Met meer spektakel, meer kansen, doelpunten en beter voetbal ook.”

Volgens Vandenbempt mag de landskampioen blij zijn met een punt. “Wie het meeste tevreden mocht zijn met het gelijke spel? In se allebei wel een beetje. Maar Club Brugge net iets meer dan Anderlecht, denk ik. Anderlecht heeft toch wel geprobeerd om aan te vallen en te winnen. De schaarse kansen die er waren, waren voor Anderlecht.”

“Het was duidelijk dat Preud’homme in deze omstandigheden vooral niet wilde verliezen. Zonder Izquierdo, die nog last minute ziek was geworden, met maar een halve Refaelov en Limbombe maar half fit. Met nog drie haalbare opdrachten op het programma tot de winterstop (Kortrijk, Eupen en Moeskroen, nvdr) is dit punt perfect gepast in het schema.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws