Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt haalt hard uit naar Butelle: “Aanstellerig en uitdagend gedrag”

Ludovic Butelle (Club Brugge - Genk)

Club Brugge won afgelopen weekend met 2-0 van KV Oostende. De Brugse fans moesten even geduld uitoefenen, maar op het uur brak José Izquierdo de ban voor Blauw-Zwart. Peter Vandenbempt was echter niet te spreken over de manier waarop Ludovic Butelle de goal van de Colombiaan ‘vierde’. 

Bij het openingsdoelpunt van Izquierdo draaide Butelle zich om naar de Brugse spionkop en plaatste hij ostentatief zijn hand achter zijn oor. “Geen idee wat we daarvan moeten denken”, steekt Vandenbempt van wal. “Ik heb alleszins niets bijzonders gehoord van de supporters van Club Brugge.”

“Het was met veel misprijzen dat hij naar de fans keek… En dat zijn dan de trouwe supporters van Club Brugge: de Blue Army achter de goal. Ik zou zeggen: het is voor een doelman toch altijd handiger om je handen voor je lichaam te houden. Dan kan je al eens een keer een bal pakken”, sneert de analist in Extra Time.

Een redelijke flater

“Als je afgelopen dinsdag nog hebt staan kijken hoe een vrije trap erin ging, daar waar je verondersteld wordt hem tegen te houden – en dat is toch het begin van alle onheil in de beker – dan zou ik niet al een paar dagen later vrij aanstellerig je supporters gaan uitdagen. Ik zou de vrijschopgoal tegen Eupen toch een redelijke flater noemen, want de bal ging binnen in de hoek waar hij moest zijn. Dus: handen in de richting van de bal en niet achter je oor. Dat keept makkelijker.”

Vandenbempt was duidelijk op dreef. “Vorig jaar was hij zeer goed en bepalend in de titelstrijd. Dit jaar is het op en af, er is ook wat gedoe rond zijn contractverlenging die hij niet kreeg. Dus ik denk dat hij op dit moment niet goed geplaatst is om de supporters van Club voor het hoofd te stoten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws