Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Straffe cijfers: Club groeit, Anderlecht is 3.000 (!) fans kwijt

Club-fans You'll Never Walk Alone (Club Brugge - Anderlecht)

Dat Club Brugge over een hondstrouwe aanhang beschikt, weet elke Belgische voetballiefhebber. Denk maar even terug aan seizoen 2006-2007, toen Club op een teleurstellende zesde plaats eindigde, maar er in het seizoen nadien nog altijd meer abonnees waren dan in het jaar voorheen. Bij onder meer aartsrivaal Anderlecht staat de loyaliteit op een lager pitje.

Paars-Wit verloor maar liefst 3.000 supporters en zit nu aan een gemiddelde van 17.535 fans. “Over de prijs van de tickets wordt niet geklaagd”, klinkt het bij woordvoerder David Steegen. “Door de aanslagen in Brussel daagden 1.000 abonnees plots niet meer op. En uit ons eigen onderzoek blijkt dat we vooral een groot mobiliteitsprobleem hebben. We hebben eigenlijk een vernieuwde infrastructuur nodig.”

De grootste verliezer is echter Racing Genk. In 2012-2013 had de Limburgse club nog 20.000 abonnees, intussen slechts 16.000. “Na dat topseizoen hebben we de abonnementsprijzen verlaagd, waardoor er zo’n 2000 abonnees bijkwamen”, verklaart commercieel directeur Stephan Poelmans in Het Nieuwsblad.

Club, Standard en voorál AA Gent zagen hun fanbasis toenemen. Blauw-Zwart (+7 procent) is nog steeds de populairste met 26.770 fans, gevolgd door de 21.513 van Standard (+5 procent). AA Gent zag zijn aanhang verdubbelen en vervolledigt zo het podium met 19.732 supporters (+95 procent).

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws