Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Simons is duidelijk over Belgisch kampioenschap: “Scenario waar ik niet aan denk”

De Bock - Refaelov - Diaby - Vormer - Simons (Club Brugge - Charleroi)

Door de Europese uitschakeling én de exit in de Croky Cup zal Club Brugge dit seizoen ‘maar’ 49 wedstrijden afwerken. Ter vergelijking: in 2014-2015 waren het 63 matchen, in 2015-2016 telde Blauw-Zwart 57 stuks. Twee jaar geleden kostte het drukke programma de titel en vorig jaar zaten – behalve Izquierdo – zowat alle spelers op hun tandvlees. Profiteert Club dit jaar eindelijk zelf eens van de overvolle Belgische kalender en verlengt het zo zijn kampioenschap, een kunstje dat al van de jaren ’70 onder Ernst Happel geleden is? Voor Timmy Simons is er maar één optie.

“Ik was van kinds af aan altijd supporter van Club Brugge”, vertelt Simons. “Het gekke is dat ik nog nooit een match live had gezien tot ik getransfereerd werd. En dan is het toch wel indrukwekkend als je kan gaan spelen voor de club waar je supporter van bent. Onze slogans – ‘No Sweat No Glory’ en ‘Bluvn Goan’ – passen perfect bij mijn karakter, want opgeven staat niet in mijn woordenboek.”

Als échte fan had onze kapitein natuurlijk ook een favoriete speler. “Voor mij was dat Franky Van der Elst. Hij speelde op dezelfde positie als mij en ik heb hem altijd gevolgd. Hij was echt mijn voorbeeld. In zijn simpelheid of hoe je dat ook mag noemen, was hij héél groots.”

Een derby kunnen we niet verliezen

Simons is momenteel nog herstellende van een voetblessure en kon dus niet aantreden in het bekerduel tegen Eupen. “Ik ben daar nog niet echt van bekomen”, bekent de controlerende middenvelder in Van Gils & gasten. “Het zal helaas geen nieuwe finale worden voor Club Brugge”, sakkert hij.

“Ik ga er nu alles aan doen om zaterdag fit te zijn voor de match tegen Oostende. Het is een derby en die kunnen we niet verliezen. We moeten nu alles op het kampioenschap zetten.” Tot slot had Lieven Van Gils nog één opvallende vraag: “Als Club geen kampioen wordt, wie dan wel?”, vroeg de presentator zich af. “Dat is een scenario waar ik niet aan denk. Nee, nee”, besluit Simons klaar en duidelijk.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws