Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Scheidsrechter Anderlecht – Club Brugge is bekend

'Anderlecht wilde diep in de buidel tasten voor Brugse sterkhouder'

Zondagnamiddag wil Club Brugge eindelijk nog eens drie punten pakken in het Astridpark. De laatste zege van Blauw-Zwart op Paars-Witte bodem dateert immers al van 9 september 1998. Toen werd het onder leiding van Eric Gerets 2-3 na doelpunten van Anic, Deflandre en Lesnjak.

Vooraleer dé clash effectief plaatsvindt, staat er voor beide clubs nog een Europees duel op het programma. Terwijl Club het woensdagavond in de Champions League opneemt tegen FC Kopenhagen, krijgt Anderlecht in de Europa League het bezoek van Saint-Étienne. Beide clubs spelen dus thuis, hetgeen bevorderlijk is voor de recuperatietijd in aanloop naar de topper.

René Weiler zal het zondagnamiddag zonder de geschorste Nicolae Stanciu moeten doen. Verder is de kans groot dat ook Uroš Spajić er niet bij is. De 23-jarige Serviër pakte tegen Moeskroen uit met een serieuze elleboogstoot op Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan en werd opgeroepen door de Reviewcommissie. Dinsdag kent de rechtsachter zijn straf.

Sébastien Delferière wacht de moeilijke taak om de altijd beladen topper tussen Anderlecht en Club Brugge in goede banen te leiden. Dat meldt Thibault De Gendt, directeur competities van de KBVB via Twitter. In de vorige confrontaties was Delferière allesbehalve een geluksbrenger voor Blauw-Zwart.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws