Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme verklaart waarom Vormer over zijn toeren raakte tegen Eupen

Ruud Vormer (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge won woensdagavond met 1-4 van Eupen en mocht onder meer Ruud Vormer daarvoor danken. De 28-jarige Nederlander pakte immers uit met twee mooie afstandsdoelpunten, maar moest in het slot van de wedstrijd toch nog gekalmeerd worden. Michel Preud’homme geeft een woordje uitleg.

“Deze keer zijn we veel beter aan de wedstrijd begonnen dan in de beker”, vertelt Preud’homme aan PlaySports. “Zelfs ondanks die vroege 1-0. Een tegendoelpunt kan altijd, maar je moet wel reageren. Dat hebben we gedaan, terwijl we in onze bekermatch een half uur lang niets brachten. We hebben daar lessen uit getrokken en een volwassen match gespeeld. De beleving was ook helemaal anders.”

Naar goede gewoonte weerspiegelde Vormer die beleving als geen ander. Zo ging hij ook in de 86ste minuut nog in duel alsof het de 1ste minuut was. De middenvelder werd echter bestraft met een geel karton voor zijn fout op Garcia Fernandez. Vervolgens kreeg hij het aan de stok met Siebe Blondelle.

“Waarom Vormer zo kwaad was? Bij elke fout, bij elke vrijschop enzovoort kwamen de spelers van Eupen met 3 à 4 trekken en duwen. En na de gele kaart van Ruud zijn ze niet gestopt met hem uit te dagen. Ze wilden hem een rode kaart aansmeren. Zelfs toen ik hem naar de kant haalde, kwam hun spits nog naar hem toegelopen. En ook vanop hun bank werd er vanalles naar hem geroepen. Daarom heb ik hem tegen zichzelf beschermd”, besluit MPH.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws