Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme, Verheyen en Brusselmans reageren op woede-uitbarsting Butelle: “Komaan hé”

Ludovic Butelle (Club Brugge - Genk)

Club Brugge at KV Kortrijk zondagavond met huid en haar op, maar incasseerde in de slotseconde toch nog een tegendoelpunt van Lars Veldwijk. Ludovic Butelle zag zijn tiende clean sheet van het seizoen zo alsnog door zijn vingers glippen. En daar was de 33-jarige Fransman op zijn zachtst gezegd niet blij mee…

Butelle trapte de bal snoeihard de lucht in, was kwistig met vloekwoorden en ook de doelpaal moest eraan geloven. Michel Preud’homme, Herman Brusselmans en Gert Verheyen geven hun ongezouten mening.

MPH

“Ik kan hem absoluut begrijpen”, vertelt Preud’homme voor de camera’s van PlaySports. “Ik heb het zelf ooit meegemaakt bij KV Mechelen. Toen hadden we een record met amper 12 tegendoelpunten op een heel kampioenschap. Als de overwinning al binnen is, moet er ook aan de keeper gedacht worden. Maar anderzijds moet Butelle zijn ploegmaats scherp houden. Hij moet niet alleen achteraf kwaad zijn, maar ze ook in organisatie houden.”

Brusselmans

“Ik vond Butelle zijn reactie zwaar overdreven”, vertelt Herman Brusselmans in VTM Stadion. “Hij maakt een scène alsof ze in de laatste minuut verliezen met een tegendoelpunt. Komaan hé. Zo’n clean sheet is egoïstisch als ze met 5-1 winnen. Schone goal trouwens van die gast. Butelle had zichzelf nog kunnen blessuren met dat sjotten tegen die paal. Don’t overdo it.”

Verheyen

Gert Verheyen is iets meer gematigd in zijn commentaar. “Dat is natuurlijk niet leuk, maar Butelle moet ook niet overdrijven. Je wint uiteindelijk ook als ploeg. Keepers reageren tegenwoordig heftig als ze een doelpunt binnenkrijgen omdat er nu ook een lijstje is van clean sheets (de Texaco clean sheet waarin de Brugse doelman leider is, nvdr).”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws