Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme had speciale manier om zijn troepen te motiveren tegen Eupen

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

Club Brugge is aan een sterke reeks bezig in de Jupiler Pro League. Dat mocht Eupen woensdagavond aan den lijve ondervinden. In de Beker van België had datzelfde Eupen de landskampioen nochtans geklopt. En daar maakte Michel Preud’homme handig gebruik van om zijn manschappen op scherp te zetten.

“Ik vond dat we goed aan de wedstrijd begonnen”, steekt de Brugse coach van wal. “Ik kan accepteren dat de aanvallers van Eupen snel zijn en dat ze bij dat tegendoelpunt voor onze centrale verdedigers kwamen. Gelukkig maakten we snel de 1-1 en daarna hebben we de hele wedstrijd – ook op de pittige momenten – gecontroleerd.”

Preud’homme gebruikte een speciaal attribuut om zijn spelers te herinneren aan de 3-2 nederlaag van drie weken geleden. “Op het einde van de briefing had ik gezorgd voor een foto met de Beker van België erop en een groot kruis erdoor. Want zij hebben ons de beker afgepakt. En dan heb ik tegen mijn spelers gezegd dat ze ons zeker geen punten mochten kosten voor de titel.”

Daardoor zagen de 1.200 (!) meegereisde Club-fans 90 minuten lang veel beleving bij Blauw-Zwart. “Club heeft er alles aan gedaan om zoveel mogelijk fans mee te krijgen op deze verre verplaatsing (de club nam de kosten van én de toegangskaarten én het vervoer op zich, nvdr). Ik zei tegen mijn spelers dat onze supporters veel lawaai zouden maken, een beetje vergelijkbaar met onze bekermatch op Kortrijk”, besluit MPH tegenover ClubTV.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws