Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Praet weet waarom Club en niét Anderlecht kampioen werd: “Dat is de kunst”

Club Brugge kampioen (Club Brugge - Anderlecht)

Dennis Praet pendelt momenteel tussen basis en bank bij Sampdoria. Zo kreeg hij dit seizoen gemiddeld 38 speelminuten per wedstrijd bij de Italiaanse eersteklasser. In gesprek met Sport/Voetbalmagazine kwam de ex-speler van Anderlecht nog eens terug op de landstitel van Club Brugge. 

Praet had de deur in het Astridpark graag met de titel op zak achter zich dichtgetrokken, maar de 22-jarige middenvelder beseft dat Michel Preud’homme en zijn manschappen op bepaalde aspecten beter scoorden dan Paars-Wit.

“Op papier hadden we een prima ploeg met veel individuele kwaliteiten. De kunst is om van die ego’s een team te maken. En dat gaat niet vanzelf. Je moet aan de automatismen werken en spelers overhalen om zich elke wedstrijd dubbel te plooien”, vertelt de gewezen Gouden Schoen.

“Die zaken zag je terug bij Club Brugge. Met Izquierdo, Vanaken, Refaelov, Vossen, Diaby, Engels en Vormer hadden ze een groep met evenveel talent als wij, maar als team functioneerden ze beter”, besluit Praet.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws