Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Povere Brugse kalender betekent slecht nieuws voor deze spelers’

Brugse spelers lopen ereronde (Club Brugge - Anderlecht)

De exit in Europa en de vroege bekeruitschakeling zorgen ervoor dat Club Brugge dit seizoen ‘maar’ 49 wedstrijden zal afwerken. Ter vergelijking: in 2014-2015 waren het 63 matchen, in 2015-2016 telde Blauw-Zwart 57 stuks. Dat heeft zo zijn voordelen, maar het mes snijdt langs twee kanten.

Door de drukke Belgische kalender kampte Blauw-Zwart de voorbije jaren met heel wat vermoeidheid en blessures van cruciale pionnen. Dit seizoen hoopt Michel Preud’homme daar enigszins van gespaard te blijven, aangezien de matchen elkaar minder snel zullen opvolgen.

Al zijn er natuurlijk ook gevolgen voor spelers die weinig aan de bak komen. Preud’homme roteert zo nu en dan wel, maar in aanloop naar de Play-Offs en in volle eindstrijd van het kampioenschap zal de Brugse coach voor het succesrecept van vorig seizoen kiezen en een echte typeploeg hanteren.

Speelkansen slinken

Terwijl Club voor Nieuwjaar nog 30 wedstrijden speelde, staan er na de jaarwisseling nog maar 19 stuks op het programma. Met de wintermercato in zicht is het dan ook mogelijk dat jongens met weinig tot geen competitieminuten zullen aansturen op een vertrek.

Sébastien Bruzzese (0′), Brandon Mechele (0′), Nikola Storm (11′), Felipe Gedoz (183′) en Boli Bolingoli (395′) dreigen immers helemaal uit de boot te vallen. En vanzelfsprekend slinken ook de speelkansen van veelbelovende jongeren als Jens Teunckens, Thibault Vlietinck, Ahmed Touba, Terry Osei-Berkoe en Laurent Lemoine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws