Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Club neemt met miljoenendeal afscheid van Castillo: “Hij wilde zijn seizoen verzilveren”

Nicolas Castillo

De eerste uitgaande wintertransfer is nu al een feit bij Club Brugge. Nicolás Castillo staat niet langer onder loondienst van Blauw-Zwart en trekt naar het Mexicaanse Pumas. Dat heeft de club via zijn officiële kanalen bekendgemaakt.

In januari 2014 betaalde Club drie miljoen euro aan Universidad Católica voor de 23-jarige Chileen. Hij vond geregeld de weg naar doel in Jan Breydel, maar kon er nooit een vaste stek in de basis afdwingen. Bovendien kwam hij door zijn gedrag geregeld in opspraak.

Via uitleenbeurten aan Mainz 05 en Frosinone Calcio hoopte Club dat Castillo zijn neus voor goals zou terugvinden, maar in de Bundesliga en Serie A kwam hij amper aan spelen toe. Het was pas toen de jonge spits opnieuw uitgeleend werd aan ex-ploeg Universidad Católica dat hij aan de lopende band begon te scoren. Zo bezorgde hij de Chileense club twee landstitels met 24 goals in 23 wedstrijden.

Mannaert over Castillo

Een terugkeer naar Club was nooit aan de orde, waardoor het Mexicaanse Pumas zijn kans rook. Zij leggen een kleine 4 miljoen euro op tafel voor Castillo. Volgens bepaalde media ontvangt Club 85% van de transfersom, volgens Radio ADN 75%. De resterende centen zijn voor Universidad Católica, de club waar het voor Castillo allemaal begon.

Op de officiële site bevestigt Vincent Mannaert dat de deal helemaal rond is. “Zijn transfer werd vandaag afgerond. Nico heeft een sterk seizoen achter de rug in Chili en wou dat verzilveren met een lucratieve transfer naar Mexico.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws