Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH ziet flankspeler afhaken en kiest voor belofte tegen Anderlecht

Jelle Vossen doelpunt (Club Brugge - FC Porto)

Twee ploegen die een Europese opdoffer willen doorspoelen, Timmy Simons die zijn 40ste verjaardag viert, een ontbrekende Brugse driepunter sinds 1998 en de leidersplaats die voor het grijpen ligt… Dat zijn de ingrediënten voor een ongetwijfeld beladen topper tussen Anderlecht en Club Brugge.

Michel Preud’homme kan in het Astridpark geen beroep doen op geblesseerden Abdoulay Diaby (lies) en Laurens De Bock (knie). Bjorn Engels traint intussen een week voluit mee met de groep, maar is nog niet wedstrijdfit. José Izquierdo is hersteld van zijn heupblessure en zal wellicht aan de aftrap verschijnen.

Felipe Gedoz ontbreekt om nog onduidelijke redenen. Woensdag maakte hij nog de 90 minuten vol tegen FC Kopenhagen en vrijdag vertelde Preud’homme op zijn persconferentie dat iedereen – op Diaby en De Bock na – meetrainde. Enkele bronnen melden ons dat Gedoz er om disciplinaire redenen niet bij is. Belofte Thibault Vlietinck neemt de plaats van de afwezige Braziliaan in.

Afwezigen bij Anderlecht

René Weiler kan op zijn beurt niet rekenen op geschorsten Nicolae Stanciu (twee keer geel tegen KV Kortrijk) en Uroš Spajić (twee effectieve speeldagen schorsing voor elleboogstoot op Moeskroen-speler Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan).

Voorts is de kans groot dat Frank Acheampong eveneens verstek moet laten gaan. De Ghanese flankspeler blesseerde zich tegen Saint-Étienne en kwam vrijdag al mankend het oefencomplex van Paars-Wit binnen. Mogelijk is hij zelfs voor langere tijd out.

Selectie Club Brugge

Doelmannen: Butelle en Bruzzese

Verdedigers: Van Rhijn, Cools, Poulain, Mechele, Denswil en Bolingoli

Middenvelders: Simons, Claudemir, Pina, Vormer en Vanaken

Aanvallers: Refaelov, Storm, Vlietinck, Vossen, Wesley, Izquierdo en Limbombe

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws