Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH volgt Vanhaezebrouck op en gaat met prestigieuze prijs aan de haal

Michel Preud'homme duim omhoog

Michel Preud’homme is voor zijn sterke prestaties bij Club Brugge beloond met de Trofee Raymond Goethals, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Belgische voetbalcoach die qua werkwijze het meest lijkt op gewezen succescoach Raymond Goethals. De jury bestaat uit onder meer Raymonds zoon en ex-scheidsrechter Guy Goethals, ex-bondscoaches, scheidsrechters en spelers.

Preud’homme ziet zo zijn landstitel met Blauw-Zwart beloond worden en houdt andere genomineerden Francky Dury (Zulte Waregem) en Felice Mazzu (Sporting Charleroi) achter zich.

Vorig jaar won Gent-coach Hein Vanhaezebrouck de trofee Raymond Goethals. Sinds 2011 wordt de prijs uitgereikt aan de beste Belgische coach van het jaar, in de Jupiler Pro League, als bondscoach of in het buitenland.

Laszlo Bölöni had de eer om het eremetaal aan de Brugse coach te overhandigen. Hij lanceerde in 2002 Cristiano Ronaldo bij Sporting Lissabon en pakte in datzelfde jaar zowel de titel, beker als supercup. Bölöni streek in 2008 op Sclessin neer, waar hij een jaar later de titel mocht vieren met de Rouches.

Erelijst

2011: Eric Gerets (bondscoach Marokko)
2012: Peter Maes (Sporting Lokeren)
2013: Francky Dury (Zulte Waregem)
2014: Marc Wilmots (bondscoach België)
2015: Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws