Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH trekt zijn conclusies na wanvertoning tegen Kopenhagen

Michel Preud'homme (Club Brugge - Leicester City)

Club Brugge is er niet in geslaagd om die vervelende 0 van de tabellen te vegen in de Champions League. Blauw-Zwart verloor woensdagavond immers met 0-2 van Kopenhagen. Michel Preud’homme had vooraf al aangegeven dat de match van zondag tegen Anderlecht in deze fase belangrijker is en gaf enkele jongens met weinig speelminuten een kans. 

Zo kregen Brandon Mechele, Felipe Gedoz, Boli Bolingoli, Tomás Pina, Wesley Moraes en Lior Refaelov een basisplaats van de Brugse coach. “Of zij iets getoond hebben? Sommige wel, anderen minder. Maar mijn besluit daarover houd ik binnenskamers. Ik ga dit bespreken met de mensen die de beslissingen nemen wat transfers betreft.”

“We gaan samen de balans opmaken en kijken dan wat er al dan niet haalbaar is deze winter, zodat we na Nieuwjaar toch sterker voor de dag kunnen komen. Al moeten we niet vergeten dat we in Kopenhagen – met de A-ploeg – ook 4-0 verloren hebben. Op bepaalde vlakken komen we nu eenmaal tekort op het hoogste niveau, in België ligt dat anders.”

Extra druk

Ook voor Preud’homme zelf is het een gemiste kans om een goeie campagne op het kampioenenbal aan zijn rijkgevulde trainerspalmares toe te voegen. “Ik kijk niet naar mezelf, maar had het graag beter gedaan voor Club. Ik heb ook al Champions League gespeeld met Twente en we hebben met Club de kwartfinale van de Europa League gespeeld. Bovendien hebben we op 3 jaar tijd alles gewonnen wat er te winnen valt in België. En dat is toch niet slecht als je naar het verleden kijkt.”

“Dat er nu mensen gaan zijn die mij zondag extra druk opleggen in Anderlecht? Kijk, dat blijft een moeilijke verplaatsing. Ik heb er al verloren met Club, maar ook 10 trainers voor mij. Druk is er trouwens áltijd bij Club Brugge”, besluit Preud’homme tegenover Q2.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws