Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH steekt pluim op de hoed van Club-fans

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Het Jan Breydelstadion is in 2016 een oninneembare vestiging. Club Brugge is namelijk een jaar ongeslagen in eigen huis. De laatste nederlaag in de competitie dateert van 20 december 2015, toen Anderlecht met 1-4 kwam winnen. Sindsdien bleef Blauw-Zwart maar liefst 20 thuismatchen op rij ongeslagen. Het behaalde 17 zeges en 3 gelijke spelen. Michel Preud’homme beseft het belang van het Brugse supporterslegioen.

Buitenshuis heeft Club het heel wat moeilijker om de driepunters aan elkaar te rijgen. “Ik probeer middelen te vinden om aan mijn spelers uit te leggen dat het op verplaatsing net hetzelfde is als in eigen huis”, vertelt MPH. “Het is ook gewoon een veld, met ongeveer dezelfde afmetingen en het is ook tegen 11 spelers.”

“Maar het publiek in Jan Breydel geeft altijd vleugels”, gaat de Brugse coach verder. “En dat is goed op verschillende manieren. Om te steunen als het goed gaat, om te steunen als het wat minder gaat… En ook die lichtjes (dmv smartphones, nvdr) zijn fantastisch. De sfeer in ons stadion is áltijd schitterend”, besluit Preud’homme bij ClubTV.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws