Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH onder de indruk van verdediger: “Chapeau voor zijn wedstrijd”

Michel Preud'homme Club TV interview

Club Brugge heeft zaterdagavond zijn taak volbracht tegen KV Oostende. Blauw-Zwart won met 2-0 en springt zo over de Kustboys naar een voorlopige eerste plaats. Michel Preud’homme was achteraf dan ook een tevreden coach.

“Dit is de reactie waarop ik gehoopt had”, vertelt Preud’homme voor de camera’s van PlaySports. “Ik weet dat ze het kunnen, maar het is spijtig dat je altijd eerst moet ‘dreigen’. Zoiets moet nog meer naturel vanuit de spelersgroep zelf komen.”

“We hebben de hele wedstrijd in handen genomen en speelden geconcentreerd. We gaven bijna niks weg op de tegenaanval, waarop Oostende speculeerde. Het plaatje klopte dus, al hadden we na de 1-0 soms toch iets te veel de neiging om achteruit te kruipen omdat zij alles op alles zetten om gelijk te maken.”

Voorts was de Brugse coach vol lof over de prestatie van Dion Cools. “Het is een beetje paradoxaal, want we hebben hem destijds uit noodzaak op de linksachter gezet, maar misschien is dat wel zijn beste positie. Het is een beetje een toevalsontdekking. Al zou ik graag hebben dat hij op rechts hetzelfde brengt. Hoe dan ook chapeau voor zijn wedstrijd!”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws