Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Meunier vol lof over 2 Club-spelers: “Zij kunnen mee bij PSG”

Lof voor Meunier Een masterclass rechtsback

Na vijf seizoenen Club Brugge trok Thomas Meunier de deur in Jan Breydel definitief achter zich dicht. Bij Paris Saint-Germain heeft de Rode Duivel intussen een uitdaging gevonden die hem op het lijf geschreven is.

“Na vijf jaar was het monotoon geworden”, is Meunier eerlijk in gesprek met Fan!. “Trainers en ploegmaats veranderen, maar de muren waartussen je zit, blijven dezelfde, de trainingsvelden zijn dezelfde.”

“Na de titelwedstrijd tegen Anderlecht wist ik het zeker: ik blijf niet in Brugge. Ik was na die 4-0 enorm blij voor de titel. Maar het vooruitzicht dat ik iets nieuws zou ontdekken en zou groeien als speler, dat gaf me nog een beter gevoel. Als het echt niet anders kon, dan was ik wel gebleven. Maar dat zou zwaar geweest zijn.”

Thomas Meunier (Club Brugge)

De overgang naar de Franse landskampioen was zowel op als naast het veld een serieuze aanpassing voor de Ardennees. “Het was een schok om vast te stellen dat PSG mijn eerste club is waar geen boetesysteem bestaat. Ik had gedacht dat vijf minuten te laat zijn een gepeperde boete zou opleveren. Niets van.”

“PSG verwacht een minimum aan verantwoordelijkheid van zijn spelers. Als ik in Brugge nog maar twee minuten te laat opdaagde, tikte teammanager Dévy Rigaux me al op de schouder en moest ik honderd euro in de clubkas deponeren. Bij Club is de relatie tussen club en spelers meer zoals leerkrachten en leerlingen op een school.”

engels-pina-vormer-vanaken-de-bock-club-brugge-leicester-city

Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat Meunier het niet naar zijn zin had bij Blauw-Zwart. Zo denkt hij nog vaak terug aan zijn Brugse ploegmaats en steekt hij zijn bewondering voor enkele van hen niet onder stoelen of banken. “Bij PSG heb je pure talenten, zoals Eden Hazard. Hans Vanaken in topvorm kan hier mee. Ik heb een zwak voor Hans. Hij heeft iets in zijn spel dat mij aantrekt. Bjorn Engels kan hier ook mee.”

Nochtans is het niveau bij de Parijzenaars nog hoger dan bij de Rode Duivels volgens de rechtsachter. “Natuurlijk zijn Hazard en De Bruyne ongelooflijk. Die spelen hier meteen mee. Maar bij PSG loopt het nog vloeiender.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws