Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert over transfers: “Als we jongens tegenhouden, gaan we eraan kapot”

Vincent Mannaert interview (Club Brugge)

Club Brugge boekte in 2015-2016 maar liefst 11 miljoen euro winst, maar Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe willen niet van een hoerastemming weten. Zo beseffen ze maar al te goed dat er nog heel wat grote investeringen en dus kosten op komst zijn. Onze CEO geeft een woordje uitleg.

“Met drie trofeeën, een Europese kwartfinale en Champions League-kwalificatie deed niemand de voorbije drie jaar beter. Dát beschouwen wij ook als winst”, opent Mannaert in HLN. “Maar de grote uitdaging is om dat sportieve succes te bestendigen. Wat het financiële luik betreft ligt de focus de komende jaren bij onze bouwdossiers. En daar zullen we alle middelen en centen voor nodig hebben.”

Denk hierbij aan de bouw van het nieuwe oefencomplex in Westkapelle (7,5 miljoen euro) tegen 2018-2019 én de bouw van het nieuwe stadion (85 tot 90 miljoen euro) tegen 2020-2021. “Dat is louter infrastructureel, maar door dat nieuwe stadion zal er ook organisatorisch en commercieel moeten worden geïnvesteerd.”

Ambassadeurs

In het voorbije boekjaar zorgden de transfers van Mathew Ryan (7 miljoen euro) en Obbi Oulare (8 miljoen euro) mee voor de mooie cijfers. “Of transfers nodig zijn om het evenwicht te bewaren? Het is eerder kwestie van sommige jongens niet te kunnen tegenhouden. Dat willen we ook niet, want anders gaan we eraan kapot. Wij laten hen liever gaan aan de juiste prijs, zodat ze zoals Bacca en Meunier ambassadeurs van de club kunnen worden en wij een verhaal hebben naar nieuwe talenten toe.”

“Meer inkomsten zal niet betekenen dat we onze bouwplannen sneller kunnen verwezenlijken, wel eerder dat we sportief meer zullen kunnen doen. In de zin van waardevolle vervangers halen voor de vertrekkers. Niet vergeten dat we een deel van de Champions League-winst al gebruikt hebben om belangrijke spelers zoals Izquierdo en Engels langer aan ons te binden. In totaal waren er voor vijf, zes spelers concrete aanbiedingen, maar die hebben we geweigerd. Met als hoofddoel de titel te verlengen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws