Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Kritiek op Paars-Witte aanhang: “Wij kunnen de ‘We Are Anderlecht-slogans’ niet meer verdragen”

Kritiek op sfeer in het Astridpark Wij kunnen de 'We-Are-Anderlecht-slogans' niet meer verdragen

Club Brugge ontving de aartsrivaal uit Brussel eind oktober in een kolkend Jan Breydelstadion en won verdiend met 2-1. Anderlecht-icoon Jan Mulder vreest dat de sfeer zondag in het Astridpark op een lager pitje zal staan.

In het Constant Vanden Stockstadion zien ze hun toeschouwersaantallen de laatste jaren afnemen. Waar de topper tussen Anderlecht en Club normaal weken op voorhand al uitverkocht is, kwam Paars-Wit vrijdagnamiddag pas met het nieuws dat alle zitjes gevuld zullen raken.

Mulder pleit bovendien voor een serieuze verandering wat betreft de sfeerbeleving bij de recordkampioen. “Het is niet gevaarlijk in het Constant Vanden Stockstadion. De trommel achter het doel trommelt wel, maar de trommelaar drumt op cruise control zijn monotone lied. Geen wonder dat Anderlecht de weg niet vindt. Hoe kun je nou op één trommeltje presteren?”

Stil in de zaak

“Tegenwoordig kunnen er, veilig en chique, een krappe 20.000 in en ze eten correct uit een zilveren trommel. Dode zalm. Frituurvet spettert er niet meer. Doe iets, Michel (Verschueren, nvdr). Wij kunnen de lieve liedjes en brave ‘We-Are-Anderlecht-slogans’ niet meer verdragen. En gooi de stokjes weg.”

“Wij willen geluidsbarrières uit kelen, rechttoe rechtaan, en geen andere instrumentjes. Celtic, Sunderland, Sevilla, Sankt Pauli. Dát is voetbal. ‘t Leeft niet, en van de weeromstuit houdt Tielemans de mond. Het is stil in de zaak, terwijl topvoetbal een rauwe bezigheid is, amusement met klauwen, hanengevecht met oorverdovend geluid in de ring. Waar is dat lawaai?”, vraagt Mulder zich luidop af in zijn column voor HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws