Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“In dat geval kan Anderlecht de favorietenrol voor de titel nog afsnoepen van Club”

Dirk Deferme vergelijkt Preud'homme met Weiler Hij antwoordt écht

Club Brugge won woensdagavond met 1-4 op bezoek bij Eupen en blijft dus zeker tot maandag leider in de Jupiler Pro League. Het Moeskroen van Mircea Rednic zou bovendien geen probleem mogen vormen in eigen huis. En dus verwacht Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, dat Blauw-Zwart de winterstop feestend zal ingaan als leider.

“Op dit moment lijkt Club Brugge gewapend om zijn titel te prolongeren. We schrijven wel ‘op dit moment’, want er komt natuurlijk nog een wintertransferperiode waarin Anderlecht niet anders kan dan wat het de voorbije zomer verzuimde, recht te zetten. Verdedigers aantrekken dus. Met Youri Tielemans in zijn vermoedelijk laatste half jaar en Nicolae Stanciu wiens aanpassing stilaan achter de rug moet zijn, kan Anderlecht de favorietenrol nog afsnoepen.”

“Nu is Club Brugge echter de meest volwassen ploeg die vorig seizoen bewees dat het de druk van Play-off I aankan. Met José Izquierdo en Lior Refaelov is de individuele kwaliteit er. Met alleen Timmy Simons als defensieve middenvelder is de drang naar voren groter. Het rendement van Ruud Vormer en Hans Vanaken op hun natuurlijke plaats als centrale middenvelders is ook zoveel groter dan wanneer ze op de flank worden geposteerd en meer dan de helft van hun mogelijkheden verliezen.”

“Achteraan zit het ook snor met Ricardo Van Rhijn, die gisteren één van de seizoensrevelaties Henry Onyekuru op zak stak. Net nu hij terug is na alweer een lange blessure kan Preud’homme het zich permitteren zorgeloos Bjorn Engels op de bank te zetten, want het duo Benoit Poulain-Stefano Denswil speelt nu al weken op een hoog niveau. Op linksachter praat niemand nog over Laurens De Bock nu Dion Cools zich daar goed manifesteert. Het is nu aan de concurrentie om Club Brugge uit die comfortzone te halen. Maar dat zal dus pas na de winterstop kunnen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws