Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik ga liever winnen in Gent dan op Club”

club-fans-we-are-bruges-club-brugge-leicester-city

Zaterdagavond is het Jan Breydelstadion het decor voor dé topper van de 17de speeldag tussen Club Brugge en KV Oostende. Luc Devroe blikt vooruit op de West-Vlaamse derby tussen zijn ex-club en huidige ploeg. 

“Of winnen op Club voor mij specialer is dan in Gent of Anderlecht? Ik heb geen enkel probleem met Club”, pareert de sportief directeur van de Kustboys. “Als ik moet kiezen, dan ga ik volgende week liever winnen in Gent. Al pakken we liefst zes op zes.”

“Ik heb in Brugge gewerkt en gespeeld, dus is er affiniteit. Velen denken dat het (na zijn ontslag als manager in 2011, nvdr) anders is, maar dat is niet zo. Ik heb enorm veel vrienden die Club-fan zijn. Na de zege in de heenmatch was de ontlading groot, maar niet om Club te treiteren. We speelden in ons nieuwe stadion dat net klaar was en hadden thuis nog nooit gewonnen van Club. Logisch dat we dan uitbundig zijn, toch?”

Veel fans van Oostende zijn ook fan van Club

“We zijn collega’s, geen concurrenten”, gaat Devroe verder. “Wij zijn geen topclub. Club heeft traditie, speelt elke week voor 30.000 man, enzovoort. We kunnen elkaar sterker maken door gezonde concurrentie te bieden en dat is nu ook zo. Daar komt helemaal geen nijd en afgunst bij kijken, althans van onze kant niet.”

“We kunnen perfect naast elkaar en met elkaar functioneren. Veel fans van Oostende zijn ook fan van Club. En wanneer wij op Anderlecht spelen, supporteren ze allemaal voor ons. Mocht de laatste match voor de titel KVO – Club zijn, dan is het natuurlijk een ander verhaal”, besluit Devroe in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws