Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hasi komt met opvallend kleedkamerverhaal over titelmatch tussen Club en Anderlecht

Besnik Hasi (RSC Anderlecht)

Als we één dag van het voorbije jaar mogen herbeleven, twijfelen we geen seconde: 15 mei 2016. Een dag waarop elf jaar frustratie omgetoverd werd in een Blauw-Zwarte dansende menigte. Nochtans was toenmalig trainer Besnik Hasi vastberaden om het Brugse feestje te verbrodden. Zijn spelers zaten echter niet op dezelfde golflengte.

Scheidsrechter Johan Verbist heeft net het rustsignaal laten weerklinken. Abdoulay Diaby staat al twee keer op het scorebord en dus zoekt Club met het nodige vertrouwen de kleedkamers op. Aan de overkant probeert Hasi het tij te keren door Matías Suárez in te brengen voor Stéphane Badji. Tevergeefs, zo zou achteraf blijken.

Opvallend was vooral dat Anderlecht 90 minuten lang geen vuist kon maken in Jan Breydel. Na de match zwegen de Kosovaar en zijn troepen in alle talen en ook in de weken nadien weigerden ze om de pers te woord te staan.

José Izquierdo (Club Brugge - Anderlecht)

Het is nog altijd met frisse tegenzin, maar intussen wil Hasi nog eens terugblikken op de pandoering die het einde van zijn trainerschap bij Paars-Wit inleidde. “Ik had die middag al zeer vroeg het gevoel dat mijn spelers niet geloofden in een zege”, zucht hij in HLN. “Het was allemaal te flets. Zij waren mentaal zóveel sterker.”

“Tijdens de rust heb ik gevraagd: ‘Willen jullie nog kampioen worden?’ Aan de reacties wist ik genoeg: alle vertrouwen was weg, het was op… Club had toen al gewonnen. Ik kon zó voorspellen dat het nog een lange tweede helft zou worden. Met Defour en Kara was het een ander verhaal geweest, misschien.” De geschorste Kara gaf overigens één van zijn vrienden de raad om €100 in te zetten op een overwinning van Anderlecht.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws