Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Football Leaks onthult: Club kreeg véél minder centen dan verwacht voor Lestienne

Maxime Lestienne (Club Brugge)

Maxime Lestienne streek in januari 2010 in Jan Breydel neer. De jonge vleugelspits bleef bij Club Brugge tot Al-Arabi hem meer dan vier jaar later kwam wegplukken. Er werd toen gesproken over een transfersom van 10 miljoen euro, maar dat bedrag zou niet kloppen.

Football Leaks meldt immers dat Club ‘slechts’ 7,3 miljoen euro ontvangen zou hebben. Met een nettoloon van maar liefst 2 miljoen euro (plus bonussen) won Lestienne zelf wel de jackpot bij de Qatarese club.

De 24-jarige flankspeler kreeg ook een huis, een auto en vijf vliegtuigtickets per seizoen in de businessklasse. Dat weet La Capitale. De makelaar van de speler, Mikkel Beck, passeerde eveneens langs de kassa. Hij verdiende 700.000 euro aan de transfer.

Al-Arabi leende Lestienne achtereenvolgens aan Genoa en PSV uit, maar de Nederlandse landskampioen wilde de aankoopoptie van 9 miljoen euro niet lichten. Hij verloor eind 2015 zowel zijn moeder als vader en had het logischerwijs moeilijk om zich op het voetbal te concentreren. Intussen strijdt Lestienne bij het Russische Roebin Kazan voor een basisplaats.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws