Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Diaby heeft besluit genomen over Afrika Cup

Abdoulay Diaby (Club Brugge - Anderlecht)

Abdoulay Diaby sukkelt dit seizoen met heel wat blessures en kwam daardoor nog maar 591 minuten in actie. Daarin kwam de gewezen topschutter van Blauw-Zwart bovendien nog niet tot scoren. Al is de 25-jarige spits vastberaden om straks opnieuw te schitteren bij de landskampioen.

Zo heeft Diaby beslist dat hij niét zal deelnemen met Mali aan de Afrika Cup in Gabon. Club heeft sowieso liever dat zijn aanvaller mee op winterstage trekt, maar volgens HLN verkiest ook de speler zelf om eerst volledig fit te geraken.

De Malinese voetbalbond hoopte vurig om Diaby alsnog te kunnen oproepen, maar respecteert zijn keuze. De Franse Malinees wil van de stage in Spanje gebruikmaken om speelklaar te geraken voor de terugronde in de Jupiler Pro League.

De officiële spelerslijst voor de Afrika Cup moet op donderdag 29 december binnen zijn. Vooral Standard (Belfodil, Enoh, Dossevi, Miya, Fai en Touré) en Anderlecht (Kara, Acheampong, Hanni en Harbaoui) zullen wellicht heel wat spelers moeten afstaan. Club blijft daarvan gespaard.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws