Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse ziet stevige Brugse fundamenten, maar: “Hij blijft een vraagteken”

Marc Degryse (analist) (2)

Met slechts 12 tegengoals in 18 matchen doet Club Brugge het een stuk beter dan zijn concurrenten. Enkel de defensies van AA Gent (15) en Charleroi (16) komen nog enigszins in de buurt van Blauw-Zwart. Butelle & co zorgden in het Astridpark voor de vijfde clean sheet in de laatste zeven competitiewedstrijden. Dat zag ook Marc Degryse.

“Club Brugge was duidelijk gekomen voor een punt. Ook al omdat met de zieke Izqueirdo het grootste wapen wegviel”, vertelt de analist aan HLN. “Ik ben zeker dat Preud’homme een plan had om vanuit de organisatie met Izquierdo aan kansen te komen. Limbombe vind ik nog niet volwassen genoeg voor topmatchen. En Vossen heeft vooral defensief werk moeten verrichten.”

De grootste tegenvaller voor Degryse was Vanaken. “Van iemand als hem had ik beter verwacht. Zijn prestaties blijven nu al anderhalf jaar té onregelmatig om het etiket van onbetwiste spelmaker te krijgen bij Club. Zodra het tempo en de intensiteit omhoog gaan in een wedstrijd, merk je dat zijn handelingssnelheid te laag ligt. Vanaken is meer afhankelijk van de ploeg dan de ploeg afhankelijk is van Vanaken. Da’s toch niet wat hijzelf én de club verwachten. Zijn doorbraak bij Club blijft voor mij een vraagteken.”

“Als ploeg staat Club evenwel op stevige fundamenten. Je moet al verduiveld goed zijn om kansen te creëren tegen deze ploeg. Als je slechts 12 goals hebt geïncasseerd, vind ik niet dat er in Brugge een keepersprobleem moet gecreëerd worden. Club heeft minder nood aan een doelman dan Anderlecht en AA Gent. Weliswaar heeft de ploeg moeite om in een topper buitenshuis zijn wil op te dringen, maar het is en blijft een stevig huis dat in april lastig omver te blazen zal zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws