Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Coninck, Van der Elst en De Bilde leggen uit waarom Vormer de Gouden Schoen niét zal winnen

Ruud Vormer (Club Brugge - Westerlo)

Ruud Vormer was afgelopen woensdag tegen Eupen nog maar eens dé uitblinker bij Club Brugge. “Vormer Gouden Schoen”, zong het rijkgevulde Brugse supportersvak. Maar volgens heel wat analisten zal de 28-jarige Nederlander niet met de prestigieuze prijs aan de haal gaan.

Wim De Coninck, Franky Van der Elst en Gilles De Bilde denken namelijk alle drie dat José Izquierdo straks op het hoogste schavotje prijkt. Onderstaand hun gedachtegang.

De Coninck

“Je moet niet vergeten dat er nu nog gestemd moet worden hé. Als Izquierdo – ik zeg maar iets – twee goals maakt tegen Moeskroen, dan wordt dat meestal onthouden. Vormer is een geweldige ploegspeler die zich enorm heeft ontwikkeld bij Club, maar Izquierdo valt hoe dan ook meer op. Terwijl Vormer misschien wel even belangrijk is.” (VTM Stadion)

Van der Elst

“Over het hele jaar is Vormer zeker de meest regelmatige geweest, maar toch zal dat wellicht onvoldoende zijn. In de eerste stemronde zal hij veel punten laten aan Izquierdo, Refaelov en Vanaken. De mannen die toch het échte verschil gemaakt hebben, weliswaar met zijn steun. Jovanovic en Mbokani waren bijvoorbeeld ook spelers die én in de competitie én Europees het verschil maakten, terwijl Vormer alleen zijn rendement haalt wanneer de ploeg goed draait.” (HLN)

De Bilde

“Een aantal jongens van Brugge gaan sowieso veel punten pakken, maar misschien gaan ze er wel van elkaar afpakken. Vormer zal volgens mij in de tweede ronde meer punten pakken dan Izquierdo, omdat de Colombiaan te lang afwezig is geweest. Maar intrinsiek en op klasse zal Izquierdo het volgens mij halen van de Nederlander.” (VTM Stadion)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws