Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Cock selecteert zijn 4 favoriete verdedigers bij huidige Club Brugge: “De ideale combinatie”

De Cock is nog steeds grote fan van Club Toen heb ik geweend

Met slechts 12 tegengoals in 18 matchen doet de defensie van Club Brugge het uitstekend. Enkel de verdediging van AA Gent (15) en Charleroi (16) komt nog enigszins in de buurt van Blauw-Zwart. Toch zou gewezen rechtsachter Olivier De Cock straks twee wijzigingen aanbrengen.

“In België – niet in Europa – heeft Club een topdefensie”, vertelt De Cock aan HLN. “Hoe meer ze op elkaar ingespeeld raakt, hoe stabieler ze zal worden. Nu Club is uitgeschakeld in Europa en de beker, is er geen enkele reden om te roteren. Daarom zie ik ze na Nieuwjaar nog sterker voor de dag komen.”

De Brugse defensie maakte afgelopen weekend in het Astridpark een goede beurt, maar De Cock zou Bjorn Engels en Laurens De Bock – als ze helemaal hersteld zijn van hun blessure – toch opnieuw in de basis droppen.

“Mijn ideale viertal is Van Rhijn op rechts, Engels en Denswil centraal en De Bock op links. Van Rhijn is een meerwaarde, Engels – Denswil is gewoon de beste combinatie en De Bock speelt altijd zijn match. Cools doet het inderdaad niet slecht, maar als je tegen je voet speelt, maak je toch af en toe positionele fouten. Ik weet waarover ik spreek, want ik moest indertijd ook soms depanneren op links als Peter Vanderheyden out was. Dat is niet simpel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws