Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Bilde steekt een pluim op de hoed van Bruggeling: “Dé favoriet voor de Gouden Schoen”

Gilles De Bilde (analist)

Club Brugge was afgelopen weekend heer en meester tegen KV Kortrijk. Met een sterke collectieve prestatie en vijf verschillende doelpuntenmakers was het dan ook moeilijk om een Man van de Match aan te duiden. Gilles De Bilde koos voor José Izquierdo en had daar zo zijn redenen voor.

“Het was nog niet de allerbeste Izquierdo van vorig jaar in de Play-Offs”, steekt de analist van wal. “Maar ik heb een aantal zaken van hem gezien die ongelooflijk goed waren… 95% van de aanvallen kwamen van links. Het is duidelijk dat hij de belangrijke man is, die de spelers elke keer zoeken. Met een individuele actie of met een goede voorzet bracht hij de anderen in stelling.”

“Als hij aan de bal komt, staat er altijd iets te gebeuren. En daarom is hij voor mij dé favoriet voor de Gouden Schoen.” Al is er volgens De Bilde nog een werkpuntje voor de Colombiaan. “Het mindere van het verhaal was dat hij een beetje ontgoocheld naar de kant ging en dat ook duidelijk liet merken. Maar Preud’homme gaat nog heel veel plezier beleven aan de beste Izquierdo!”

Herman Brusselmans begreep de ontgoocheling van Izquierdo toen hij gewisseld werd voor Boli Bolingoli. “Joske is een ‘spelletjesman’, voor hem is voetbal een spelletje. Dat is altijd zo met van die vlugge, linksvoetige typetjes. Ik was ook zo en Gilles ook”, lacht de schrijver. “En inderdaad: hij probeert nog punten te verzamelen voor de Gouden Schoen”, besluit Brusselmans in VTM Stadion.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws