Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club zal op 2 spelers moeten rekenen om in vorm te zijn tijdens Play-Offs”

Vossen - Limbombe - Izquierdo - Claudemir - Van Rhijn - Poulain

De klassieker tussen Anderlecht en Club Brugge baarde afgelopen zondag een muis omdat zowel de verdediging van Blauw-Zwart als die van Paars-Wit goed voor de dag kwamen. Wim De Coninck analyseert en trekt alvast enkele conclusies voor de komende maanden.

“Het was opvallend hoe de topper leed onder de slechte controles en de totaal verkeerde passes”, opent de analist zijn betoog in Sport/Voetbalmagazine. “Lag het aan het slechte veld? Zo’n geworstel met de bal kan ik me amper, of het moet lang geleden zijn, herinneren. Er is goed verdedigd, zeker, maar ook zwak aangevallen.”

“Lukasz Teodorczyk werd door Club goed uit de wedstrijd gehouden, en toen bleek dat er voor Anderlecht weinig alternatieven waren. De beste kansen waren er voor de verdedigende middenvelder, Leander Dendoncker, maar diens afwerking was niet scherp genoeg. Duidelijk is ook dat er iets gebroken is met Sofiane Hanni na zijn kritiek in Waregem. Hij was toen al aan het wegzakken, en dat gaat door.”

“Aan de andere kant is het verschil bij Club tussen uit- en thuiswedstrijden ook zeer groot. Het zal moeten rekenen op José Izquierdo en Lior Refaelov om in vorm te zijn in april en mei. Of op nieuwkomers in januari. Conclusie: de topper was tekenend voor de wisselende vormcurve waarmee beide ploegen sukkelen. Goeie prestaties kunnen nooit bevestigd worden”, oordeelt De Coninck.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws