Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans slaken zucht van opluchting: “De matchbal mag naar hem”

Club-fans FC Bruges (Club Brugge - Anderlecht)

Niemand had er vooraf rekening mee gehouden, maar Club Brugge beleefde een moeilijke avond tegen Moeskroen. Uiteindelijk won de koploper in de Jupiler Pro League echter alsnog met 2-1. 

Club begon met veel aanvallende intenties aan zijn match tegen Moeskroen. Izquierdo, Cools en Denswil slaagden er echter niet in om het leer voorbij Delac te werken. Bij de eerste kans aan de overkant was het wel meteen raak: het was ex-speler Nkaka die de bezoekers op voorzet van Anderlecht-huurling Trezeguet op voorsprong kopte.

Blauw-Zwart moest dus tegen de gang van het spel in achtervolgen, maar miste precisie in zijn passing om het de manschappen van Mircea Rednic echt moeilijk te maken. Meteen na de pauze kwam Club bovendien met de schrik vrij toen Nkaka de lat trof.

From zero to hero

Michel Preud’homme schreeuwde zijn troepen naar voren, maar zag Engels van dichtbij op Delac besluiten. Op het uur ging het goed keepende sluitstuk van Moeskroen dan toch in de fout toen hij zomaar naast een vrijschop van Van Rhijn greep: 1-1.

Zeven minuten later was het Vossen die de 2-1 eindstand op aangeven van Van Rhijn op het bord schoot. Daardoor sluit Club 2016 als leider af, met twee punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht. De Nederlandse rechtsachter – die zwak voor de dag kwam in de eerste helft – kroonde zich met een goal en assist alsnog tot de held van de dag.


Bekijk hier de doelpunten van Ricardo van Rhijn en Jelle Vossen tegen Moeskroen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws