Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club Brugge heeft te weinig in zichzelf geloofd”

De Champions League zit erop voor Club Brugge. Ook tegen FC Kopenhagen kon de Europese eer niet gered worden, waardoor Blauw-Zwart met een 0 op 18 afdruipt. Dat zorgt er dan ook voor dat er enkele harde conclusies getrokken worden.

Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, vindt dat Club vooral zichzelf tekortgedaan heeft. “Het spijtigste vinden we dat Club Brugge in deze campagne nooit in zichzelf heeft geloofd. Te veel werd op het zogenaamde gebrek aan kwaliteit gewezen”, zegt hij. “Die underdogrol past Club Brugge niet. Toch nam de club die te graag op. Dat uitte zich in heel de campagne en verhinderde de spelers boven zichzelf uit te groeien. Behalve José Izquierdo met die ren in Leicester toonde niemand zich aan Europa. Ook de trainer niet.”

Want ook voor de Brugse coach toont Vandewalle zich kritisch. “Michel Preud’homme koos altijd voor de voorzichtigheid en stuwde zo zijn eigen team te weinig naar grootse daden. Zelfs op dit hoogst mogelijke podium voor clubs werden spelers gespaard voor de competitie. Omdat die prioritair zou zijn. Liefst zes fitte basisspelers zaten gisteren op de bank. In de Champions League! Een ontgoocheling. In de Jupiler Pro League maakt Preud’homme weleens het verschil. Dat is hier niet gelukt.”

“Los van het puntengewin was het grote doel van Club Brugge het publiek in Jan Breydel begeesteren. Tegen Porto is dat een uur gelukt. Voor de rest niet. De Brugse fans verdienden beter, dropen gisteren al heel snel af, maar zijn gelukkig loyaal. Blauw-Zwart zal deze Champions League-campagne graag snel willen vergeten, maar door die 0 zal het een referentiepunt blijven.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws