Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge heeft nú al 2 wintertransfers beet’

Club Brugge mascotte (3)

Ruim voor het openen van de wintertransfermarkt ziet het ernaar uit dat Club Brugge toch al twee versterkingen beet heeft. Eén overgang is al in kannen en kruiken, de andere is een kwestie van tijd. 

Blauw-Zwart heeft een akkoord bereikt met Sead Haksabanovic, een 17-jarige Albanese Zweed die momenteel uitkomt voor tweedeklasser Halmstads BK. De polyvalente aanvallende middenvelder legde naar verluidt succesvol zijn medische testen af en zou eerstdaags een contract kunnen ondertekenen dat hem voor minstens 3,5 jaar aan Club bindt.

Haksabanovic kreeg al op zijn vijftiende speelminuten in het eerste elftal van Halmstads BK en was zo de op één na jongste debutant ooit in de Zweedse competitie. Afgelopen seizoen was hij goed voor 8 doelpunten en 7 assists in 30 wedstrijden. Het supertalent kon ook naar onder meer Inter en Manchester City, maar ziet bij Club meer kansen op speelgelegenheid. Volgens HNB zou er zo’n 1,2 tot 1,5 miljoen euro met zijn overstap gemoeid zijn.

Maak kennis met Sead Haksabanovic

Daarnaast zal Club tijdens de wintermercato uitpakken met een nieuwe doelman. Zonder ongelukken wordt dat Ethan Horvath, een 21-jarige Amerikaan die momenteel uitkomt voor het Noorse Molde. De onderhandelingen met de veelbelovende keeper zouden intussen zo goed als afgerond zijn.

Voormalig bondscoach Jürgen Klinsmann gelooft dat Horvath dé doelman van de toekomst kan worden voor de Verenigde Staten. Het nieuwe sluitstuk moet in Jan Breydel de concurrentie aangaan met Ludovic Butelle. Sébastien Bruzzese zou er zelfs op training immers niet in slagen om de 33-jarige Fransman het vuur aan de schenen te leggen. Derde doelman Jens Teunckens wordt dan weer als te onervaren bestempeld.

Maak kennis met Ethan Horvath

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws