Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge boekt superwinst en zet aanval in op Anderlecht

Club Brugge geld

Voetbalseizoen 2015-2016 was er voor Club Brugge eentje om nooit meer te vergeten. Blauw-Zwart pakte na 11 jaar wachten de titel door aartsrivaal Anderlecht met 4-0 te kloppen en ook financieel deden ze in Jan Breydel goeie zaken.

Volgens HLN boekte Club vorig seizoen maar liefst 11 miljoen euro winst. Dat blijkt uit de jaarrekening die werd afgesloten op 30 juni 2016. Ter vergelijking: vorig jaar bedroeg de winst ‘slechts’ 1 miljoen euro. Cijfers die in schril contrast staan met de 6,5 miljoen euro verlies in 2012-2013 en de bijna 8 miljoen euro verlies in 2013-2014.

Vooral de transfers van Mathew Ryan naar Valencia (7 miljoen) en Obbi Oulare naar Watford (8 miljoen) zorgen voor een positief saldo. Voorts zijn ook de inkomsten van de Champions Leaguevoorrondes en Europa Leaguegroepsfase mooi meegenomen.

Inhaalbeweging

Het eigen vermogen van Blauw-Zwart bedraagt nu zo’n 13 miljoen euro. De jaarlijkse omzet steeg van 63 naar 74 miljoen euro. Ongeveer 33 miljoen daarvan gaat integraal naar lonen.

Club maakt zo een forse inhaalbeweging ten opzichte van Anderlecht, dat qua omzet stagneert rond de 55 miljoen euro. De landskampioen is overigens één van de weinige clubs in België die kan overleven zonder transfers.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws