Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Belgische topploegen pleiten voor competitiehervorming, maar Club’s visie is tegenoverstelde van AA Gent

Club begint aan Play-Off 1 op Schiervelde

Club Brugge schopte het in 2015 tot in de kwartfinale van de Europa League en hypothekeerde daardoor zijn titelkansen. Michel Preud’homme & co stonden toen immers ook nog in de bekerfinale en hadden daardoor een recordaantal wedstrijden in de benen. Blauw-Zwart en bij uitbreiding álle Belgische topclubs willen dan ook minder matchen. Maar over de manier waarop de competitie hervormd dient te worden, is er onenigheid.

In geen enkel groot voetballand moeten de topteams meer matchen spelen dan in België. Zélfs in Engeland komen de grote jongens minder aan de bak dan bij ons het geval is. Daarom wil de G5 het aantal wedstrijden in de Jupiler Pro League reduceren, ten laatste tegen seizoen 2019-2020.

De Belgische topclubs zijn het erover eens dat de competitieformule herbekeken moet worden. Als er straks over een nieuw televisiecontract onderhandeld wordt, willen ook clubs als KV Oostende, Zulte Waregem en Westerlo – die minder hinder ondervinden van het drukke programma – meedenken over een nieuw format.

Voor- en tegenstanders van PO’s

Feit is wel dat quasi elke topclub een ander idee heeft over hoe de competitiehervorming het best tot zijn recht zou komen. Club is tégen Play-Offs, AA Gent is er net voorstander van. Anderlecht wil dan weer naar een strijd met 14 of 12 eersteklassers. Dat weet Het Nieuwsblad.

Ironisch genoeg overwegen ze momenteel in Nederland om een deel van het huidige Belgische model in te voeren. De Eredivisie wil meer spanning en denkt eraan om het Play-Off I concept over te nemen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws