Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verhaeghe pleit voor deze 3 veranderingen in de Jupiler Pro League

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Bart Verhaeghe is zowel voorzitter van Club Brugge als ondervoorzitter bij de KBVB. De ondernemer die sinds eind 2011 aan de slag ging bij Blauw-Zwart hoopt dat er straks enkele zaken veranderen in de Belgische competitie.

Zo vindt Verhaeghe dat de competitieformule met de Play-Offs op drie aspecten voor verbetering vatbaar is. “De vraag is of er gewerkt wordt in het belang van het voetbal. Dan stel ik een aantal hiaten vast. Je hebt enerzijds de halvering van de punten die de geloofwaardigheid van de reguliere competitie aantast. Anderzijds is er de loodzware kalender, zeker als je lang meedraait in Europa en de Belgische beker.”

Tot slot is de Brugse voorzitter geen fan van de timing van de bekerfinale. “In de huidige formule wordt die ergens in maart betwist, nog voor de start van de Play-Offs, terwijl iedereen intuïtief aanvoelt dat een bekerfinale het orgelpunt zou moeten zijn van het voetbaljaar.”

“En wat is het resultaat? Dat de bekerwinnaar al voor de start van de Play-Offs zeker is van Europees voetbal. Waarom zou die dan nog moeite doen voor de tweede plaats en het risico lopen om in de voorrondes van de CL te worden uitgeschakeld?”, besluit Verhaeghe in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws