Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verbist verklaart waarom videoref niet ingreep na natrappen Bezus op Izquierdo

Johan Verbist (scheidsrechtersbaas)

Stayen kreeg vrijdagavond een primeur met de allereerste test met een videorefsysteem. In een busje op de parking langs het stadion werd onder het goedkeurend oog van Pro League-CEO Ludwig Sneyers een toestel uitgeprobeerd. Komende weken zullen ook drie andere systemen getest worden. Johan Verbist geeft een woordje uitleg.

Toen Roman Bezus op het half uur natrapte op José Izquierdo wachtte elke voetballiefhebber vol spanning op de tussenkomst van de videoref. Die kwam er echter niet. “De videoref staat nog niet in contact met de scheidsrechter. Het gaat enkel om het uitproberen van het materiaal om zo uit te maken welk systeem het best is”, vertelt Verbist.

“Er zaten dus enkele personen mee te kijken op een scherm in een bestelwagen op de parking langs het stadion. Wanneer we beslist hebben welk systeem onze voorkeur wegdraagt, gaan we over naar een tweede offline testfase, gevolgd door een online testfase. Daar zijn nog geen termijnen opgeplakt, voorlopig is het nog niet duidelijk hoe snel dat kan gaan”, besluit de scheidsrechtersbaas in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws