Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt neemt het op voor bekritiseerde MPH en maakt vergelijking met Vanhaezebrouck

Peter Vandenbempt (analist)

Club Brugge verloor afgelopen dinsdag met 2-1 van Leicester City en heeft daardoor 0 op 15 in de Champions League. Michel Preud’homme werd door velen verweten dat hij een ‘angsthaas’ is op het kampioenenbal. Dat hij zijn manschappen té verdedigend had gepositioneerd. Dat hij met meer offensief geweld de Engelse landskampioen had kunnen overklassen, zoals in het laatste half uur. Peter Vandenbempt maakt een grondige analyse in zijn column voor Het Nieuwsblad.

“Club had volgens waarnemers te veel defensief denkende spelers en het stond voor de rust veel te laag. Vreemd dat de 1-0 dan viel na balverlies van rechtsachter Cools aan de rechthoek van Leicester met drie mensen voor de bal en De Bock (linksachter) daar maar tien meter achter. De realiteit is dat – zoals meestal in het voetbal – twee doelpunten het verloop van deze wedstrijd hebben bepaald. Club begon wél goed, maar werd na de goal van Okazaki overklast en overpowered door Leicester, dat ineens weer vertrouwen had.”

“Club kon het tempo niet volgen, de bal niet bijhouden en het individuele niveau nam een duik. Preud’homme wilde Vossen het uitzichtloze gevecht met de het monsterlijke duo Morgan – Huth besparen, hen via Vanaken weglokken uit het centrum en Vossen en Izquierdo van aan de zijkanten in die ruimte laten duiken. Liverpool deed dat (enigszins anders) met succes, bij Club kreeg het geen kans omdat het elftal er een uur lang individueel en collectief niet aan te pas kwam.”

Ook voor AA Gent een ander verhaal

“En één welgemikte knal van Izquierdo veranderde alles. Leicester was ineens het kwetsbare elftal van de Premier League en Club ging voluit aanvallen als een ploeg die niets meer te verliezen had. Met nul op vijftien is deze CL-campagne van Club Brugge mislukt, maar met de filosofie van Michel Preud’homme heeft dat weinig vandoen.”

“Hein Vanhaezebrouck blijft ook in de Europa League trouw aan zijn manier van voetballen, maar tegen een tegenstander van CL-niveau als Shakhtar Donetsk leverde dat tien tegengoals op. Zonder het sleuteltrio Sels – Kums – Depoitre en met andere sterkhouders niet meer op hetzelfde niveau, was het voor AA Gent dit seizoen in de CL toch ook een enigszins ander verhaal geweest. De kans, om met z’n sterkste ploeg én in kampioenenvorm in deze haalbare groep een gooi te doen naar nieuw stuntwerk, die is Club Brugge en z’n trainer niet gegund geweest. Zoals u weet gebeurt dat voor een Belgische club maar eens in de vijftien jaar.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws