Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt laat zich uit over selectie Timmy Simons

Peter Vandenbempt (analist)

De selectie van Timmy Simons voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland beheerst vandaag de media. Er is heel wat kritiek op de opvallende keuze van Roberto Martinez, maar Peter Vandenbempt kan de bondscoach wel begrijpen.

“Mijn eerste reactie was wellicht dezelfde als die van de meeste voetballiefhebbers: ‘Is de bondscoach nu helemaal gek geworden?’ of ‘Heb ik dan gisteren toch te veel gedronken?’ Maar eenmaal de verbijstering voorbij is en je de traditionele grappen achterwege laat en even nadenkt, dan moet ik zeggen dat het alles bij elkaar een vrij logische beslissing is, gezien de situatie.”

Christian Kabasele viel immers pas op zaterdagavond om 20.30u uit, waardoor er snel gehandeld moest worden. Het wedstrijdblad moet immers om middernacht binnen zijn. “Met Kompany, Vermaelen, Alderweireld, Lombaerts en ook Kabasele is er heel wat kwaliteit ingeleverd. Dan moet je eigenlijk op zoek naar iemand die er heel snel kan zijn. Iemand die bij voorkeur in België verblijft, die er in een paar uur kan staan en eigenlijk ook iemand die onmiddellijk inzetbaar is.”

timmy-simons-club-brugge-leicester-city

“Niet alleen als centrale verdediger in een drie- of viermansdefensie, maar eigenlijk ook iemand die het niveau en de ervaring heeft. En je moet rekenen op iemand die wil komen in de wetenschap dat het maar is om te depanneren. Dan kom je bijna onvermijdelijk bij Timmy Simons uit, want die heeft natuurlijk een lange staat van dienst in de nationale ploeg.”

“Het is inderdaad al ruim twee jaar geleden dat hij nog voor de Rode Duivels gespeeld heeft. Maar hij speelde recent in de Champions League wel nog op het hoogste niveau in het systeem dat Martinez wil spelen bij de nationale ploeg. In de wedstrijd tegen Leicester City deed hij dat overigens nog zeer goed ook”, besluit Vandenbempt bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws