Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Timmy Simons: van allemansvriend tot onruststoker?

Timmy Simons (Club Brugge - Anderlecht)

Man van het Seizoen, Prof van het Jaar, Gouden Schoen, 2x Beker van België en 2x Landskampioen: dat zijn de prijzen die Timmy Simons van 2000 tot 2005 aan elkaar reeg bij Club Brugge. Niemand die op dat moment een slecht woord over het Brugse icoon in de mond nam. En dat is in zijn tweede ambtstermijn bij Blauw-Zwart toch enigszins anders…

Al 20 jaar gaat Simons door het leven als een échte voorbeeldprof. Van den ouwe moest je zelfs als jonge snaak geen domme uitspraken, arrogantie of Louis Vuitton-tasje verwachten. Overal waar Simons kwam, ging hij op een respectvolle manier om met ploegmaats, trainers, bestuur, pers en supporters. En in geen tijd werd hij een onmisbare pion voor zijn club. Dat was zo bij Diest, Lommel, PSV, Nürnberg én Club Brugge. Veni, vidi, Timmy.

Sinds de zomer van 2013 en Simons’ terugkeer naar het oude nest lijken er echter andere wetten te gelden in voetballand. Plots wordt diezelfde voorbeeldprof afgeschilderd als een onruststoker pur sang. “Timmy Simons reageert áltijd”, foeterde Serge Gumienny afgelopen weekend in Fan!. “Op die manier jut hij het publiek op, vooral in Brugge. Ook dat verhoogt de druk, ook dat is een bewuste poging tot beïnvloeding.”

Diezelfde refs verketterden Club overigens voor een website bericht van drie jaar geleden over Alexandre Boucaut, terwijl er geen woord gerept werd over eenzelfde bericht dat één maand geleden opdook op de officiële website van AA Gent. Maargoed, terug naar Simons.

Serge Gumienny (scheidsrechter)

Toen Roberto Martinez twee weken geleden het ‘lef’ had om de Brugse kapitein op te roepen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Estland, schreeuwde de sociale media de bondscoach naar de uitgang. Gezien de omstandigheden was het nochtans een logische beslissing. En met zijn staat van dienst bij de nationale ploeg zou in een ideale wereld elke voetballiefhebber Simons een waardig afscheid moeten gunnen.

Nee, Timmy 2.0 heeft de perceptie tegen gekregen. En dat is doodjammer. Is het omdat de Belgische refs hem zoals aangehaald zoeken? Of is het omdat Hein Vanhaezebrouck zijn pijlen eerder al op hem richtte? “Bij een overtreding vliegen alle spelers van Brugge, met kapitein Timmy Simons op kop, naar de scheidsrechter.”

Worden de clubliefde en gedrevenheid van Simons – die anno 2016 nog maar zelden voorkomen – niet gewoon verward met scheidsrechterlijke manipulatie? Een zeldzaam exemplaar als Simons komt maar één keer per voetbalgeneratie voor. Het zou dan ook zonde zijn om hem straks te herinneren als een figuur die hij helemaal niet was…

BlauwZwartFans

Timmy Simons viert met megafoon

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws