Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Raes niet te spreken over verdediging Rode Duivels: “Moeten ze Simons opnieuw oproepen?”

Frank Raes (analist)

Afgelopen woensdag kwamen de Rode Duivels niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de Amsterdam ArenA. Het Oranje van vandaag is nochtans niet wat het ooit geweest is. Frank Raes stelt zich vooral vragen bij het defensieve compartiment van Roberto Martínez.

“Je moet de verdediging eens vergelijken met het WK van 2014. Toen had je Van Buyten, Kompany, Vermaelen, Alderweireld en Vertonghen. Daar is niet meer veel van over nu Alderweireld geblesseerd is. Hoe zit het met Vermaelen? Die heeft heel het EK gespeeld en plots is het gedaan”, vertelt Raes aan Sporza.

“Drie of vier spelers achteraan, dat maakt mij niet uit. Maar met deze verdediging kun je nooit wereldkampioen worden”, oordeelt de analist. “Maar er is weinig keuze. Wat moeten ze doen? Moeten ze Simons opnieuw oproepen?”

“Engels is een alternatief, maar is ook geblesseerd”, gaat Raes verder. “Timothy Derijck van Zulte Waregem? Dan zie je hoe weinig centrale verdedigers van niveau er beschikbaar zijn. In het buitenland is er Denayer, maar die speelt nu ook niet. Cavanda speelt ook niet en dat is trouwens een flankverdediger. De spoeling is daar dun.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws