Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme vergelijkt Champions League-tegenstander met Standard

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

Met één gemaakt doelpunt en maar liefst tien tegengoals kleuren de Champions League cijfers van Club Brugge tot dusver bloedrood. Tegen FC Porto had er nochtans tot twee keer toe meer in gezeten voor Blauw-Zwart. De Portugezen werden vooraf afgeschilderd als dé favoriet in groep G, maar kunnen die favorietenrol voorlopig niet waarmaken. Leicester City staat namelijk op kop met 10 op 12.

“Ik hoop dat we in onze laatste twee matchen iets kunnen tonen”, vertelt MPH op de officiële website. “We willen zo vlug mogelijk die nul wegwerken, dus we zullen er alles aan doen om punten te pakken.” De Engelse kampioen staat momenteel slechts veertiende in de Premier League, maar toont een ander gelaat op het kampioenenbal.

“Leicester heeft nog geen enkel tegendoelpunt geslikt, dus dat zegt genoeg”, beseft de Brugse coach. “Toen we de loting zagen, dachten we dat Porto het beste team was, maar ik denk niet dat ze dat op dit moment zijn. Leicester is samen met Kopenhagen het meest efficiënte team. Ze spelen direct voetbal en beschikken over technische kwaliteiten op de flanken, scorend vermogen, veel snelheid en kracht. Een beetje zoals Standard toen ik er trainer was.”

Preud’homme moet het straks wel zonder man in vorm Ruud Vormer doen. Hij is immers geelgeschorst. “Ruud was één van de spelers die altijd zijn niveau behield, ook al was de ploeg minder goed. We zullen hem dus missen, maar anderzijds zijn er ook andere spelers die terugkomen. Vergeet ook niet dat Ruud de laatste tijd op een andere positie aan het spelen was. Op zijn eigen positie hadden we al een alternatief.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws