Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme moet iets van het hart: “Dat frustreert mij soms in België”

Michel Preud'homme boos

Michel Preud’homme schrikt er niet voor terug om eens in de clinch te gaan met pers en publiek als die naar zijn mening te kritisch zijn voor hem of zijn ploeg. Zo deed hij na de nederlaag in Charleroi een opmerkelijke uitspraak: “Nog negen maanden en ik ben van dit alles verlost.”

Preud’homme vindt het wel nodig om nog wat extra uitleg te geven bij die uitspraak. “Mijn woorden op de persconferentie zijn fout geïnterpreteerd. Ik wilde niet aangeven dat ik mijn job bij Club Brugge beu ben, maar wel dat ik me meer en meer stoor aan le paysage en general, de mentaliteit in België”, legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

Leekens

Preud’homme haalt Georges Leekens aan als voorbeeld. “Ik zag vorige week hoe Georges Leekens zich in eigen stadion een weg diende te zoeken om te ontsnappen aan supporters die stonden te roepen. Waar zijn we dan mee bezig? En het ergste is dat trainers zich niet kunnen verdedigen of we hebben een proces-verbaal aan ons been. Ons enige verweermiddel is het resultaat na het laatste fluitsignaal. Het frustreert mij soms.”

Maar ontmoedigen laat Preud’homme zich niet doen. “Mijn weg naar succes is nooit makkelijk geweest, alles was altijd vrij ingewikkeld, ik zou het graag eens anders zien. Opgeven zal ik echter nooit doen. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert weten dat. De dag dat ik de kracht niet meer vind, verdwijn ik.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws