Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme kritisch voor Vanaken: “Vazquez en Refaelov hadden hetzelfde”

Hans Vanaken (Club Brugge - FC Porto)

Hans Vanaken speelde een sterk eerste seizoen bij Club Brugge, waarin hij met tien goals en acht assists een belangrijk aandeel had in de landstitel. Maar dit seizoen heeft de spelmaker het moeilijk om dat niveau te halen en wisselt hij goede met slechte dingen af.

Michel Preud’homme vindt dat Vanaken nog wat meer mag brengen. “Hans heeft een enorm potentieel – hij heeft alles, behalve snelheid. Ik geloof in hem, maar hij moet een knop leren omdraaien”, is hij scherp in Het Laatste Nieuws.

“Hans is opgeleid in een cultuur van balbezit. Maar balbezit kan soms ook ‘vertragend’ werken. Bij mij moet Hans sneller vooruit denken én spelen. Vazquez en Refaelov kenden hetzelfde probleem toen ik bij Club kwam, en zij hebben het ook geleerd. Er zijn fases dat Hans precies doet wat ik vraag, op andere momenten…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws