Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme komt met grappige anekdote na wissel van Limbombe

Michel Preud'homme Club TV interview

Club Brugge won vrijdagavond met 6-1 van KV Mechelen en dat bezorgde Michel Preud’homme vanzelfsprekend een grote glimlach op zijn gezicht. Al zag de Brugse coach toch nog enkele kleine zaken die voor verbetering vatbaar waren. 

“Het eindverhaal is heel mooi met die cijfers, maar het was toch niet zo simpel”, vertelt Preud’homme. “In het begin van de wedstrijd lag het tempo te laag om Mechelen te verontrusten. Ze speelden heel agressief en met pressing. En we hadden hen eerlijk gezegd in een 3-5-2 verwacht. Het was dan ook moeilijk om onze eigen speelwijze via instructies vanop de bank aan te passen.”

In de tweede helft tapte de landskampioen uit een heel ander vaatje. “De rust was heel belangrijk om alles bij te sturen”, verklaart MPH aan PlaySports. “We hebben na de pauze goed tussen de lijnen gespeeld, met veel beweging. De ruimtes werden groter en op het einde konden we met plezier de bal laten gaan.”

Collectief

Omdat José Izquierdo en Anthony Limbombe nog niet klaar waren voor een hele wedstrijd, haalde Preud’homme zijn twee flankspelers na 70 minuten naar de kant. Hij had meteen een kort gesprekje met Limbombe. “Wat ik toen vertelde? Ik had op training gezegd dat hij aan de wedstrijd mocht beginnen en dat ik hem zou wisselen als het verschil gemaakt was. Ik zei dat hij dat gedaan had, maar dat hij op één tegenaanval wel vergeten was om te verdedigen. Je moet het toch zeggen, zelfs als je met 6-1 wint, want dat is nu eenmaal zijn taak. Dat mag niet gebeuren en dat wilde ik hem toch even uitleggen”, lacht MPH.

Tot slot had de Brugse oefenmeester nog lovende woorden voor de vier doelpunten van Jelle Vossen. “Hij is de laatste tijd enorm aan het groeien. Als échte 9 heeft hij veel vooruitgang geboekt. Het mooiste doelpunt? De 6-1, omdat het collectief het daar haalde van het individuele. Vormer kon zelf trappen, maar legde met een mooi hakje toch nog af op Vossen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws