Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Pechvogel Dhoest wil nog terugkeren op hoogste niveau: “Waarom niet proberen?”

Sven Dhoest lacht met Anderlecht

28 augustus 2011. In het Jan Breydelstadion werken Club Brugge en Anderlecht een bewogen klassieker af. Het staat na 75 minuten nog altijd 0-0, wanneer Colin Coosemans, die in de eerste helft al een strafschop gepakt had, een nieuwe penalty veroorzaakt. De doelman krijgt ook nog eens rood. Omdat tweede doelman Vladan Kujovic geblesseerd is, moet de op dat moment amper 17-jarige Sven Dhoest tussen de palen plaatsnemen. Hij pakt meteen de penalty en helpt Club zo aan een punt.

Het leek het begin te worden van een mooie carrière. Dhoest gold immers als een groot talent, maar door blessures kwam zijn carrière niet van de grond. In 2015 nam hij al afscheid van het profvoetbal. “Ik word nog wekelijks aan die match herinnerd. Mooi, maar ik had liever méér gespeeld”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Tegenwoordig speelt Dhoest in de tweede amateurliga bij Sint-Eloois-Winkel. Hij is ondertussen bijna anderhalf jaar blessurevrij. En dat doet hem dromen. “Soms denk ik wel eens: ben ik niet te vroeg afgeschreven? Ik speel tennis, ga geregeld nog extra lopen… Ik ben nog máár 22 jaar, misschien mag ik hopen op meer. De weg terug zal moeilijk zijn, dat weet ik, maar waarom niet proberen? Dany Verlinden heeft tot zijn 40e in het doel gestaan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws